Stiže 9 milijardi kuna: Izdali smo obveznicu od 1,5 milijardi dolara

Bez autora
Mar 26 2013

Hrvatska je izdala 10-godišnju obveznicu u vrijednosti 1,5 milijardi dolara, a konačni je prinos 5,625%. Time je vlada u Zagrebu revidirala konačnu cjenovnu smjernicu koja je iznosila od 5,625 do 5,75%. U početnoj je smjernici bila određena cijena od "oko 5,875%". Aranžeri izdanja su Bank of America Merrill Lynch, Deutsche Bank, Goldman Sachs i JP Morgan. Predstavnici Ministarstva financija su početkom prošlog tjedna započeli sastanke s potencijalnim ulagačima u hrvatske državne obveznice. Tada je najavljeno da bi sastanci u nekoliko financijskih središta u Europi i Americi mogli potrajati do sredine ovog tjedna.

Stiže 9 milijardi kuna: Izdali smo obveznicu od 1,5 milijardi dolaraHrvatska je izdala 10-godišnju obveznicu u vrijednosti 1,5 milijardi dolara, a konačni je prinos 5,625%, izvijestio je Reuters pozivajući se na tržišne izvore.

Time je vlada u Zagrebu revidirala konačnu cjenovnu smjernicu koja je iznosila od 5,625 do 5,75%, objavio je specijalizirani Reutersov servis IFR.

U početnoj je smjernici bila određena cijena od "oko 5,875%".

Aranžeri izdanja su Bank of America Merrill Lynch, Deutsche Bank, Goldman Sachs i JP Morgan.

Predstavnici Ministarstva financija su početkom prošlog tjedna započeli sastanke s potencijalnim ulagačima u hrvatske državne obveznice. Tada je najavljeno da bi sastanci u nekoliko financijskih središta u Europi i Americi mogli potrajati do sredine ovog tjedna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik